Maassingel De Streek in aanleg

In De Streek wordt de nieuwe Singel uitgegraven! De Maassingel zal straks vol water stromen door de Streek.

Lees meer
http://www.schaapsturm.nl/projecten/restauratie-transformatie/

Vervallen koetshuis wordt fietsenwinkel

Gister heeft BN De Stem een mooi interview gepubliceerd met Rien Slagter en Sander Habes, de initiatiefnemers van dit ontzettend mooie project waar Schaap en Sturm Architecten aan werkt;

Lees meer

Informatieavond Stadswerven Zuid Dordrecht goed bezocht

Afgelopen dinsdagavond was er een druk bezochte informatieavond over wat er de komende jaren gerealiseerd gaat worden op Stadswerven Zuid Dordrecht.

Het Regiokantoor, omgedoopt tot Volt, dat Schaap en Sturm Architecten onder zijn hoede heeft was een van de projecten die gepresenteerd werd. Er was vol op interesse in dit project, de voortgang en de appartementen.

De avond in Kinepolis was zo druk, dat de film, die door de gemeente voor de gelegenheid gemaakt was,

Lees meer

Voormalig belastingkantoor Goes wordt de Koploper!

Schaap en Sturm Architecten werkt aan de herbestemming van het voormalig belastingkantoor in Goes. We transformeren het tot een nieuw kantoorconcept, de werkplek van de 21ste eeuw.

Het kantoor aan stationsplein ondergaat een grote metamorfose en wordt een werkplek waar zelfstandigen, zzp-ers en bedrijven een plek krijgen. Het gebouw zal een diversiteit aan functies huisvesten. Zo is er een grand café dat zowel voor de werknemers van de bedrijven, start-ups en flexwerkers. De Koploper faciliteert zowel grote als kleine bedrijven en biedt flexplekken en kantoorruimtes van 18 tot 600+ m2.

De ambitie is om een levendig en inspirerend verzamelgebouw te creëren vol praktische voorzieningen zoals vergaderruimtes, horecavoorzieningen, kantoortechniek, een gastvrouw, het aannemen van pakketpost enz. Als ondernemer kun je huren wat je daadwerkelijk nodig hebt en gebruik maken van de talenten van je medehuurders.

Lees meer

Park Stevenshof in het groen

Bijna een jaar na oplevering begint ook het groen in de tuin rondom Park Stevenshof goed te groeien.

Park Stevenshof is gelegen in de statige villawijk Stevenshof in de wijk Dubbeldam in Dordrecht. Het plan bestaat uit een kleinschalig woongebouw met 22 ruime en vrij indeelbare appartementen van diverse typen. Alle appartementen beschikken over een royaal balkon en kijken uit over de Overkampweg/Oudendijk of de bij het woongebouw behorende tuin en de achtergelegen villa’s in jaren 30-stijl.

Lees meer

Verhuisbericht!

schaap en sturm architecten verhuist: vanaf 2018 zijn wij gevestigd, in het door ons ontworpen gebouw, ‘la gare’ tegenover het station in roosendaal.

ons nieuwe adres is:

Lees meer

De Groene Harmonie te Heerjansdam

Schaap en Sturm Architecten heeft samen met BM van Houwelingen afgelopen najaar de opdracht verworven voor 23 duurzame woningen in het hart van Heerjansdam!

Lees meer

Feestelijke start 12 woningen fase 2a De Streek

Afgelopen donderdag was de feestelijke start van de bouw van de volgende fase van De Streek.

De kopers van de woningen waren allemaal uitgenodigd om alvast kennis te maken met hun nieuwe buren en het glas te heffen op de bouw van hun nieuwe, duurzame woning. Door middel van het op zijn plek hijsen van een gevelelement werd de bouw symbolisch gestart! Er worden in deze fase zowel hoekwoningen als tussenwoningen gebouwd, die dankzij zonnepanelen, een bodemwarmtepomp en hoogwaardige isolatie heel duurzaam zijn. De woningen hebben bovendien een zeer ruime achtertuin en ze liggen vlakbij het groen, uitvalswegen én het centrum.

Lees meer

Op bezoek bij ReDo!

 

Afgelopen dinsdag hebben wij met de gemeente Dordrecht, bouwonderneming Stout, basisschool De Regenboog en SDK kinderopvang een bezoek gebracht aan het ReDO gebouw in Dordrecht. Een ontzettend interessante ontmoeting waar alle partijen, sommigen voor het eerst, een indruk kregen van de prachtige locatie en het gebouw! Alle partijen zijn erg enthousiast over de plek, en er werd hardop gedacht over de nieuwe inrichting en verbouwing. Door ons als architect werd er in het kort toegelicht wat de plannen voor het gehele gebouw zijn.

Lees meer

Waterland geheel in gebruik genomen

De bewoners zitten er al goed en wel enige jaren. Maar het uitzicht is wel anders. Deze week zijn ook de wadi’s en tussenliggende eilanden in gebruik genomen. Wel door de schapen van het ecologisch bermbeheer. Wat ons prachtige beelden heeft oplevert in het stralende zonnetje!

Lees meer