Waterland geheel in gebruik genomen

De bewoners zitten er al goed en wel enige jaren. Maar het uitzicht is wel anders. Deze week zijn ook de wadi’s en tussenliggende eilanden in gebruik genomen. Wel door de schapen van het ecologisch bermbeheer. Wat ons prachtige beelden heeft opleverd in het stralende zonnetje!

 

Koopwoningen fase I opgeleverd! Start verkoop fase II.

Alle woningen uit fase I van de duurzame woonwijk De Streek zijn verkocht of verhuurd. Nu bijna alle woningen ook opgeleverd zijn, wordt gestart met de nieuwe fase van de duurzame wijk De Streek.

Vrijdag was de feestelijke start van deze nieuwe fase! De kopers van deze woningen waren tijdens een feestelijke bijeenkomst aanwezig om de start van de bouw te markeren.

Lees meer

Eerste woningen De Streek opgeleverd!

Kort geleden hebben de eerste bewoners de huizen aan de Maaslandsingel betrokken. De bouw van De Streek in Etten-leur gaat heel voorspoedig. In totaal worden dit voorjaar 93 woningen van de eerste fase opgeleverd.

De Streek is een bijzondere buurt.

Lees meer

Park Stevenshof opgeleverd!

 

Met het plaatsen van de karakteristieke naam op de luifel is het gebouw gereed!

Inmiddels zijn alle appartementen opgeleverd, de bewoners zijn druk bezig in hun nieuwe woningen.

Lees meer

Transformatie REgiokantoor DOrdrecht gewonnen door Schaap en Sturm Architecten!

Het voormalige regiokantoor aan de Noordendijk 250 in Dordrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor het plan van Schaap en Sturm Architecten in samenwerking met Bouwonderneming Stout. Dit plan gaat uit van ca. 65 huurappartementen op de verdiepingen en een aantal bijzondere functies op de begane grond, zoals een basisschool met peuterspeelzaal en kinderopvang.

Het voormalige regiokantoor staat al geruime tijd leeg. Meer dan een jaar geleden daagde de gemeente Dordrecht marktpartijen uit om een nieuwe bestemming voor het gebouw te ontwerpen. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Uit alle inzendingen scoorde het plan van Schaap en Sturm Architecten het beste!

Lees meer

Park Stevenshof by night

Je moet er vroeg voor opstaan of laat voor naar bed, maar dan kan je de prachtige hal van Park Stevenshof in volle glorie zien schijnen. Deze week zijn de armaturen in de hal van Park Stevenshof opgehangen. Prachtige grote lampen die de hal ook aan de binnenkant allure geeft.

Lees meer

De Streek wordt zichtbaar

Sinds eind vorig jaar wordt er hard gewerkt in de nieuwe wijk De Streek in Etten-Leur. En sinds deze week wordt ook in zijn volle omvang zichtbaar hoe de wijk eruit gaat zien!

De eerste gevel die zijn voltooiing nadert is de gevel van het eerste blok aan de Maaslandsingel.

Lees meer

Park Stevenshof nadert de voltooiing

Zaterdag 4 maart was een van de laatste mogelijkheden om appartementengebouw Park Stevenshof van binnen te bewonderen.

Lees meer

Architectuur op IMC weekendschool Delfshaven in Rotterdam

Afgelopen zondag hebben de architecten van ons kantoor samen met een architect van defesche en van den putte architectuur en stedenbouw lesgegeven op de IMC Weekendschool in Rotterdam-Delfshaven. Zij hebben de kinderen van de Weekendschool  geholpen en geïnspireerd om zich als een echte architect te gedragen.

Lees meer

Pannenbier voor Park Stevenshof

Op woensdag 23 november was het een feestje in Dordrecht! Er is gevierd dat het hoogste punt van Park Stevenshof is bereikt. Het gebouw begint nu haar definitieve contouren te krijgen. De dakplaten liggen er op en het zou zomaar kunnen dat voor de kerst de steiger al weg is.

Lees meer