Park Stevenshof in het groen

Bijna een jaar na oplevering begint ook het groen in de tuin rondom Park Stevenshof goed te groeien.

Park Stevenshof is gelegen in de statige villawijk Stevenshof in de wijk Dubbeldam in Dordrecht. Het plan bestaat uit een kleinschalig woongebouw met 22 ruime en vrij indeelbare appartementen van diverse typen. Alle appartementen beschikken over een royaal balkon en kijken uit over de Overkampweg/Oudendijk of de bij het woongebouw behorende tuin en de achtergelegen villa’s in jaren 30-stijl.

Lees meer

Verhuisbericht!

schaap en sturm architecten verhuist: vanaf 2018 zijn wij gevestigd, in het door ons ontworpen gebouw, ‘la gare’ tegenover het station in roosendaal.

ons nieuwe adres is:

Lees meer

De Groene Harmonie te Heerjansdam

Schaap en Sturm Architecten heeft samen met BM van Houwelingen afgelopen najaar de opdracht verworven voor 23 duurzame woningen in het hart van Heerjansdam!

Lees meer

Feestelijke start 12 woningen fase 2a De Streek

Afgelopen donderdag was de feestelijke start van de bouw van de volgende fase van De Streek.

De kopers van de woningen waren allemaal uitgenodigd om alvast kennis te maken met hun nieuwe buren en het glas te heffen op de bouw van hun nieuwe, duurzame woning. Door middel van het op zijn plek hijsen van een gevelelement werd de bouw symbolisch gestart! Er worden in deze fase zowel hoekwoningen als tussenwoningen gebouwd, die dankzij zonnepanelen, een bodemwarmtepomp en hoogwaardige isolatie heel duurzaam zijn. De woningen hebben bovendien een zeer ruime achtertuin en ze liggen vlakbij het groen, uitvalswegen én het centrum.

Lees meer

Op bezoek bij ReDo!

 

Afgelopen dinsdag hebben wij met de gemeente Dordrecht, bouwonderneming Stout, basisschool De Regenboog en SDK kinderopvang een bezoek gebracht aan het ReDO gebouw in Dordrecht. Een ontzettend interessante ontmoeting waar alle partijen, sommigen voor het eerst, een indruk kregen van de prachtige locatie en het gebouw! Alle partijen zijn erg enthousiast over de plek, en er werd hardop gedacht over de nieuwe inrichting en verbouwing. Door ons als architect werd er in het kort toegelicht wat de plannen voor het gehele gebouw zijn.

Lees meer

Waterland geheel in gebruik genomen

De bewoners zitten er al goed en wel enige jaren. Maar het uitzicht is wel anders. Deze week zijn ook de wadi’s en tussenliggende eilanden in gebruik genomen. Wel door de schapen van het ecologisch bermbeheer. Wat ons prachtige beelden heeft opleverd in het stralende zonnetje!

 

Koopwoningen fase I opgeleverd! Start verkoop fase II.

Alle woningen uit fase I van de duurzame woonwijk De Streek zijn verkocht of verhuurd. Nu bijna alle woningen ook opgeleverd zijn, wordt gestart met de nieuwe fase van de duurzame wijk De Streek.

Vrijdag was de feestelijke start van deze nieuwe fase! De kopers van deze woningen waren tijdens een feestelijke bijeenkomst aanwezig om de start van de bouw te markeren.

Lees meer

Eerste woningen De Streek opgeleverd!

Kort geleden hebben de eerste bewoners de huizen aan de Maaslandsingel betrokken. De bouw van De Streek in Etten-leur gaat heel voorspoedig. In totaal worden dit voorjaar 93 woningen van de eerste fase opgeleverd.

De Streek is een bijzondere buurt.

Lees meer

Park Stevenshof opgeleverd!

 

Met het plaatsen van de karakteristieke naam op de luifel is het gebouw gereed!

Inmiddels zijn alle appartementen opgeleverd, de bewoners zijn druk bezig in hun nieuwe woningen.

Lees meer

Transformatie REgiokantoor DOrdrecht gewonnen door Schaap en Sturm Architecten!

Het voormalige regiokantoor aan de Noordendijk 250 in Dordrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om te kiezen voor het plan van Schaap en Sturm Architecten in samenwerking met Bouwonderneming Stout. Dit plan gaat uit van ca. 65 huurappartementen op de verdiepingen en een aantal bijzondere functies op de begane grond, zoals een basisschool met peuterspeelzaal en kinderopvang.

Het voormalige regiokantoor staat al geruime tijd leeg. Meer dan een jaar geleden daagde de gemeente Dordrecht marktpartijen uit om een nieuwe bestemming voor het gebouw te ontwerpen. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Uit alle inzendingen scoorde het plan van Schaap en Sturm Architecten het beste!

Lees meer