Restauratie en transformatie vormen een substantieel aandeel van de opdrachten van Schaap en Sturm Architecten. Zoals de grootschalige restauratie van de St. Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch en Kasteel Heeswijk of het recent opgeleverde Koetshuis in Roosendaal.

Volt/IKC De Regenboog in Dordrecht is een van de voorbeelden van transformatie van een bestaand kantoorgebouw waarbij een oordeel hebben gegeven over de technische aspecten en gebruikswaarde van het bestaande gebouw en daarmee een kwalitatief goed en winnend prijsvraagontwerp hebben gemaakt.

Voor restauratie, renovatie en transformatie wordt binnen ons bureau een team samengesteld met gespecialiseerde mensen. Informatie wordt verkregen door een zorgvuldige opname van het object, waar mogelijk gecompleteerd en verdiept door bronnenstudie.

Een grote uitdaging is om met creativiteit, kennis en ervaring bestaande gebouwen een nieuwe functie te geven. Bij Rijksmonumenten hebben we gedurende het gehele proces intensief contact met de Rijksdienst Cultureel Erfgoed.

Volt Dordrecht Transformatie
martinuskerk rucphen
herbestemming klooser
Seniorenhuisvesting,-Oostburg---Schaap-en-Sturm-architecten
gemeentehuis roosendaal
Restauratie Schaap en Sturm Architecten