St. Jan Roosendaal_ circulaire transformatie tot culturele hotspot!

De kogel is door de kerk!
Schaap en Sturm Architecten mag in opdracht van de gemeente en het Cultuurcluster Roosendaal aan de gang met deze mooie opgave.

Het rijksmonument is al jaren toe aan een nieuwe invulling die meer past bij de sfeer van de kerk en tegelijkertijd iets toevoegt aan het culturele speelveld in de Roosendaalse binnenstad.

De nieuwe St. Jan wordt een mix van culturele, sociaal-maatschappelijke en commerciële activiteiten. Variërend van onder andere een brouwerij, de VVV, en S&L Zorg.

Bij de transformatie wordt een deel van de kerk getransformeerd door drie transparant verdiepingen van staal en glas toe te voegen. Dit om de kerk betere exploitatiemogelijkheden te geven. Alles uiteraard reversibel zodat het Rijksmonument altijd in oorspronkelijke staat terug te brengen is.

Insteek van het project is om dit op een zeer circulaire wijze te doen, materialen zoveel mogelijk uit de directe omgeving te betrekken en waar mogelijk materialen te “oogsten” uit te slopen of te transformeren gebouwen en deze al vooraf in het ontwerpproces mee te nemen.

internetbode bericht over de transformatie

3D impressies zijn gemaakt door urbanbreezz