De Streek verkaveling duurzame wijk

Etten-Leur

Met het winnen van de aanbesteding ontwerpt Schaap en Sturm Architecten een complete energiezuinige wijk.

De start daarvan was het uitzoeken en ontwerpen van de verkaveling, zodat deze, én juist georiënteerd is voor de zon in het kader va én past binnen het stedenbouwkundig voorstel van de gemeente Etten-Leur.

De nieuwbouw bestaat uit meer dan 350 woningen waarvan 200 nul-op-de meter (vrijwel geen energielasten) en 120 huurwoningen. Daarnaast wordt een appartementengebouw van ongeveer 30 appartementen gerealiseerd.

Elke straat heeft een eigen sfeer, zo ontstaan verschillende types en verschillende wijken; de laanwoningen, de waterwoningen, wonen aan pleintjes, wonen aan de ecologische zone, wonen aan het park etc.

Deze nieuwe uitbreiding van Etten-Leur wordt in vier jaarlijkse fasen gerealiseerd. Ondertussen is de wijk voor meer dan de helft gerealiseerd.

De architectuur van de woningen is een duidelijke metselwerkarchitectuur die varieert op een bepaald thema. Een bijzonder metselwerkverband in het “fries” en bij accenten is een belangrijk onderdeel van de gevels.

De gevels zijn vorm gegeven als complete straatwand waarbij subtiele verschillen de woningen een individueel karakter geven.