Multifunctionele Accomodatie (MFA) en basisschool De Steiger

Stampersgat

De bestaande bebouwing van buurthuis en basisschool “de Steiger” aan de Havenstraat is het uitgangspunt voor MFA Stampersgat.

Binnen de contouren van het schoolgebouw met buurthuis en gymzaal is een nieuwe ruimtelijke en functionele organisatie ontworpen waarbinnen ook het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal zijn ondergebracht.
Binnen de contouren van het schoolgebouw met buurthuis en gymzaal is een nieuwe ruimtelijke en functionele organisatie ontworpen waarbinnen ook het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal zijn ondergebracht.Een uitnodigende transparante entree geeft toegang tot het buurthuis, dat net als de gymzaal en peuterspeelzaal met kinderdagopvang op de begane grond is gesitueerd. Het hoofdvolume van het gebouw heeft twee verdiepingen met zeer ruime hoogte. Uit ruimtelijk onderzoek is gebleken dat een extra verdieping in het hoofdvolume gerealiseerd kan worden. De school kan daardoor binnen de twee vleugels van de eerste verdieping worden gehuisvest. Een glazen uitbouw zorgt voor de verbinding tussen beide vleugels. De extra tussenverdieping is geheel toegankelijk voor mindervaliden via de bestaande lift. Vluchtroutes worden zo hersteld dat noodtrappen aan de gevel vervallen, wat het uiterlijk van het oorspronkelijke gebouw weer terugbrengt in oude luister.

De school kan nu overstappen van traditionele lokalen naar flexibele multifunctionele ruimten voor zowel individueel als groepsgebruik. De partners binnen het MFA krijgen de mogelijkheid om ruimtes met elkaar te delen, waardoor een meervoudig gebruik van de aanwezige voorzieningen ontstaat.