't Lindeke Urban Villa

Halsteren

Schaap en Sturm Architecten heeft het ontwerp gemaakt voor drie separate urban villa's en zo vierentwintig appartementen te kunnen realiseren op een relatief kleine locatie. Dat was dan ook de stedenbouwkundige uitdaging. Door de verschillende gebouwen blijft het terrein transparant

Door de tapse hoofdvorm van deze gebouwen lijken de bouwmassa’s kleiner. Daarnaast zijn architectonische middelen ingezet zoals de tweelaagse kap en het per gevelveld verschillend gekleurd metselwerk, om de massa’s nog dichter naar de schaal van de nabijgelegen schuur te brengen.

Elke villa omvat acht grote appartementen die voorzien zijn van riante balkons. Halfondergronds zijn de parkeerkelders ondergebracht.
Het kleur- en materiaalgebruik versterkt hierbij de chique uitstraling van de villa’s.

De drie grondgebonden woningen in het verlengde van de straat “Vogelenzang” koppelt het plan van de Urban Villa's aan de Halsterse bebouwing. Het frisse kleur- en materiaalgebruik fleurt enerzijds deze straat op en vormt tevens een goede overgang tussen het kleurenpallet van het totale complex met de bebouwing langs Vogelenzang.
Zowel senioren als gezinnen vormde de doelgroep voor deze woningen. Het is dan ook mogelijk om het hele woonprogramma beganegronds onder te brengen omdat hier een badkamer aanwezig is en een tweede woonruimte ingericht kan worden als slaapkamer. Op de etage zijn drie slaapkamers aanwezig naast een badruimte en bergruimte.
De woningen zijn voorzien van flinke achtertuinen.