Woongebouw Volt - Transformatie Regiokantoor

Dordrecht

Het voormalige regiokantoor aan de Noordendijk 250 in Dordrecht, krijgt een nieuwe bestemming. Het college van burgemeester en wethouders heeft gekozen voor het plan van Schaap en Sturm Architecten in samenwerking met Bouwonderneming Stout.

Het plan werd onder de werktitel REDO verder uitgewerkt tot een voorlopig ontwerp. Dit staat voor het hergebruik en verwijst tegelijkertijd verwijst naar het REgiokantoor DOrdrecht. Nu gaat het verder onder de nieuwe naam VOLT, refererend naar zijn omgeving met het energiehuis en Energieplein. Met de nieuwe invulling van het voormalig kantoorgebouw worden de Stadswerven met name de zuidelijke Stadswerven versterkt. **Wonen** Het plan bestaat uit 59 appartementen op de verdiepingen en een aantal bijzondere functies op de begane grond, zoals een basisschool met peuterspeelzaal en kinderopvang.

Woningen in verschillende woningtypes van maisonnettes tot dakappartementen, allemaal met prachtig uitzicht. Veelal naar beiden kanten; over de binnenstad en over de rivieren.

Er is veel vraag naar huurappartementen in het middensegment dichtbij de binnenstad. En de invulling van de begane grond en een deel van de eerste verdieping met het IKC De Regenboog sluit goed aan bij de culturele activiteiten rondom het Energieplein.
IKC de Regenboog is een samenwerking van SDK kinderopvang met basisschool De Regenboog van koepel H3O

Transformatie
Speerpunt in het ontwerp is het hergebruik van het bestaande betonnen casco. Dat kan nog tot in lengte van jaren mee. De gevels worden juist opnieuw ingevuld met zeer duurzame materialen. Zo krijgt het pand weer toekomst. Als een kers op de taart worden op het dak, zogenoemde “dakappartementen” ontwikkeld. Deze appartementen sluiten aan op de stijl van de bestaande dakopbouw en geven het gebouw een heel eigen karakter. Van alle woningen hebben deze het mooiste uitzicht over Dordrecht.

De pers heeft via verschillende media aandacht gegeven aan dit project, oa via:

hier een link naar een mooie bouwfoto in het AD

RTV rijnmond

AD De Dordtenaar

Dordtcentraal