Woongebouw Volt - Transformatie Regiokantoor

Dordrecht

Het voormalige regiokantoor aan de Noordendijk 250 in Dordrecht heeft een nieuwe bestemming!
Het getransformeerde gebouw gaat het verder onder de nieuwe naam VOLT en IKC de Regenboog. Met deze nieuwe invulling van het voormalig kantoorgebouw zijn de Stadswerven in Dordrecht en met name de zuidelijke Stadswerven versterkt tot een cultureel bruisend gebied.

De naam VOLT refereert naar zijn omgeving met het energiehuis en Energieplein.

Wonen
Het plan bestaat uit 58 appartementen op de verdiepingen en een aantal bijzondere functies op de begane grond, zoals een basisschool met peuterspeelzaal en kinderopvang.

Woningen in verschillende woningtypes van maisonnettes tot dakappartementen, allemaal met prachtig uitzicht. Veelal naar beiden kanten; over de binnenstad en over de rivieren.

Er is veel vraag naar huurappartementen in het middensegment dichtbij de binnenstad. En de invulling van de begane grond en een deel van de eerste verdieping met het IKC De Regenboog sluit goed aan bij de culturele activiteiten rondom het Energieplein.
IKC de Regenboog is een samenwerking van SDK kinderopvang met basisschool De Regenboog van koepel H3O

Transformatie
Speerpunt in het ontwerp is het hergebruik van het bestaande betonnen casco. Dat kan nog tot in lengte van jaren mee. De gevels worden juist opnieuw ingevuld met zeer duurzame materialen. Zo krijgt het pand weer toekomst. Als een kers op de taart worden op het dak, zogenoemde “dakappartementen” ontwikkeld. Deze appartementen sluiten aan op de stijl van de bestaande dakopbouw en geven het gebouw een heel eigen karakter. Van alle woningen hebben deze het mooiste uitzicht over Dordrecht.

De pers heeft via verschillende media aandacht gegeven aan dit project, oa via:

hier een link naar een mooie bouwfoto in het AD

RTV rijnmond

AD De Dordtenaar

Dordtcentraal