AD over transformatieproject VOLT Dordrecht

Klik hier voor het artikel over het project VOLT in het AD van deze zaterdag.

Door Schaap en Sturm Architecten is het gebouw getransformeerd tot een plan voor 58 huurappartementen op de verdiepingen en een aantal bijzondere functies op de begane grond, zoals een basisschool met peuterspeelzaal en kinderopvang.

Het plan biedt plaats voor veel verschillende woningtypes van maisonettes tot dakappartementen. Allemaal met prachtig uitzicht. Veelal naar beiden kanten; over de binnenstad en over de rivieren.

Er is vraag naar huurappartementen in het middensegment dichtbij de binnenstad. En de invulling van de begane grond en een deel van de eerste verdieping met het IKC De Regenboog sluit goed aan bij de culturele activiteiten rondom het Energieplein. IKC de Regenboog is een samenwerking van SDK kinderopvang met basisschool De Regenboog van H3O.

Speerpunt in het ontwerp is het hergebruik van het bestaande betonnen casco. Dat kan nog tot in lengte van jaren mee. De gevels worden juist opnieuw ingevuld met zeer duurzame materialen. Zo krijgt het pand weer toekomst. Ter plekke van het IKC wordt het pand uitgebreid naar voren en naar achter zodat er een vrije vorm ontstaat aan de plein/Noordendijk zijde.

Wil je meer weten over de woningen in dit project: Volt

En een uitsnede uit de film van de gemeente door Tjitse Schaap: Schaap en Sturm Architecten – Dordrecht – Stadswerven Zuid – Regiokantoor

De pers heeft via verschillende media aandacht gegeven aan dit project, oa via:

RTV Rijnmond
AD De Dordtenaar
Dordt Centraal