Nieuwe brandweerkazerne Bergen op Zoom in gebruik genomen

Brandweerkazerne Bergen op Zoom in gebruik

Woensdag 6 november trok een lange stoet brandweerauto’s, compleet met sirenes en zwaailichten,van de oude brandweerkazerne naar de net opgeleverde kazerne aan de Van Konijnenburgweg. De nieuwe door Schaap en Sturm architecten ontworpen kazerne (brandweerkazerne Bergen op Zoom) is in gebruik genomen. Vanaf dit moment vindt de uitruk ook vanaf deze locatie plaats.

Hoewel ontwerp en uitvoering in onvoorstelbaar korte tijd heeft plaats gevonden (binnen een jaar tijd) kwam hiermee een eind aan het jarenlange wachten van de brandweer op een nieuwe kazerne. Afscheid nemen van het oude gebouw kostte dan ook weinig moeite. Men had reikhalzend uitgekeken naar de realisatie van dit spraakmakende efficiënte ontwerp.

Hoewel de officiële opening op 31 januari 2014 is, werd door brandweercommandant Berrie de Groot, burgemeester Frank Petter en Jack Koch directeur van BAM utiliteitsbouw in een drietal korte toespraken stil gestaan bij dit heugelijke moment.

In de toespraken was veel lof voor het samengaan van de beleving van het gebouw , de meerwaarde voor de stad en het uiterst efficiënte gebouw. Daarnaast was men vol lof over de samenwerking tussen de partijen onderling en met gemeente en brandweer.

Bekijk het project hier: brandweerkazerne Bergen op Zoom

Lees meer hier:

Bergenopzoom.nl
BNdeStem