Praktijkschool kiest unaniem voor visie Schaap en Sturm Architecten

Schaap en Sturm Architecten is gevraagd om in competitie haar visie te geven op de voorgenomen nieuwbouw van praktijkschool de Brug in Zaltbommel.

Unaniem heeft de school (bestuur en docenten) gekozen voor de visie van Schaap en Sturm Architecten. De selectiecommissie vond vooral de communicatie, de werkwijze en de samenwerking met de opdrachtgever sterke punten in de visie.

Uitgangspunt voor het ontwerp is een heel fijne kleinschalige school waar de leerlingen zich thuis voelen. Een gebouw dat samen mét en voor de gebruikers ontworpen is. De school bestaat uit verschillende theorie en praktijklokalen.

Denk daarbij aan lokalen voor groenonderhoud, hout- en metaalbewerking, horeca of verzorging. Er komt een lunchroom gerund door de leerlingen en een winkel. De school is als een compact gebouw voorgegeven, zonder een blokkendoos te worden. Alle theorie- en praktijklokalen en andere ruimtes zijn rondom een centrale kern; de aula gesitueerd.

De school gaat samen met het buitenterrein een mooie synthese aan waarbij bijv. het praktijklokaal Plant en Dier logisch overgaat in de moestuin en het lokaal Metaal juist heel handig grote stukken kan lossen.

Daarnaast is er buiten meer dan genoeg groene ruimte voor de leerlingen om fijn te verblijven.

In de komende maanden zal de visie in samenwerking met de school (docenten en bestuur) en de gemeente verder worden vormgegeven.

Voor meer informatie over de Brug