Praktijkschool De Brug

Zaltbommel

Schaap en Sturm Architecten is gevraagd om in competitie haar visie te geven op de voorgenomen nieuwbouw van praktijkschool de Brug in Zaltbommel. Er is unaniem gekozen voor onze visie door de school (bestuur en docenten)!

Uitgangspunt voor het ontwerp is een heel fijne kleinschalige school waar de leerlingen zich thuis voelen. Een gebouw dat samen mét en voor de gebruikers ontworpen is. De school bestaat uit verschillende theorie en praktijklokalen.

Er worden lokalen voor groenonderhoud, hout- en metaalbewerking, horeca en verzorging gerealiseerd. Er komt een lunchroom gerund door de leerlingen en een winkel die ook toegankelijk is voor gasten van buitenaf. De school is als een compact gebouw vormgegeven, zonder een blokkendoos te worden. Alle theorie- en praktijklokalen en andere ruimtes zijn rondom een centrale kern; de aula gesitueerd.

De school gaat samen met het buitenterrein een mooie synthese aan waarbij bijv. het praktijklokaal Plant en Dier logisch overgaat in de moestuin en het lokaal Metaal juist heel handig grote stukken materiaal kan lossen omdat deze heel direct verbonden is met de weg die direct uitkomt op de openbare weg.

Daarnaast is er buiten meer dan genoeg groene ruimte voor de leerlingen om fijn te verblijven.

In de afgelopen maanden is de visie in samenwerking met de school (docenten en bestuur) en de gemeente verder vormgegeven!
We hebben kort geleden een VR sessie gehad door het gebouw, zie het nieuwsberichtje

Voor meer informatie over de Brug