Schaap en Sturm Architecten ontwerpt nieuwe brandweerkazerne voor Bergen op Zoom

De afgelopen maanden is door een team van BAM Utiliteitsbouw, BAM Techniek, BAM-infra, Grontmij Roosendaal en Schaap en Sturm Architecten zeer intensief gewerkt aan en plan voor een nieuwe brandweerkazerne voor Bergen op Zoom, dit in competitie met een 5-tal andere teams.

Op 16 maart jl. heeft de gemeente bekend gemaakt dat zij voornemens is het plan te gunnen aan bovenstaand team. De beoordelingscommissie vindt het plan van hoogstaand niveau, waarbij het plan zeer hoog scoorde op functionaliteit, stedenbouw en architectuur.

Het betreft een brandweerkazerne van ongeveer 4000m² met 24-uurs bezetting wat wil zeggen dat er naast een remise en kantoorvertrekken ook slaapvertrekken en verblijfsruimten in de kazerne aanwezig zijn. Het is een zeer duurzame kazerne in alle opzichten. De golvende daken van de kazerne zijn ontworpen om regenwater op te vangen en dit te gebruiken als bluswater. Tevens zijn zij een uitdrukking van de dynamiek van de brandweerorganisatie en markeren zij de bijzondere ligging van de kazerne namelijk daar waar historisch Bergen op Zoom met haar stadswallen aan zee grensde.

De komende maanden wordt hard gewerkt aan de uitwerking van het plan zodat in het najaar gestart kan worden met de bouw.

Lees ook het artikel op BNDeStem. Klik hier .