Burgemeester en wethouders geven persconferentie in Volt

Voorafgaand aan de persconferentie heeft Schaap en Sturm Architecten een presentatie gegeven over de transformatie van het Enecogebouw.
Zoals de gelden een nieuwe bestemming krijgen, krijgt ook het gebouw dat!

Aansluitend hebben we de burgemeester en wethouders een rondleiding gegeven door het gebouw.

In de dakappartementen zijn enkele wethouders geïnterviewd.

De bijna 300 miljoen euro aan Enecogelden krijgt eindelijk een bestemming. Burgemeester Kolff en wethouders presenteerden hiervoor vandaag een plan. Dat moet nog wel behandeld worden door de gemeenteraad.

Het geld zal onder meer besteed worden aan onderwijs, met name op plekken waar leerachterstanden dreigen. Daarvoor trekt de gemeente 27,4 miljoen uit. Ook is er 10,5 miljoen gereserveerd voor het project ‘Glansrijke toekomst Dordtse jongeren’ om jongvolwassenen zich te helpen voorbereiden op de arbeidsmarkt.
De presentatie werd gehouden in het voormalig Eneco-gebouw aan de Noordendijk, want hier komt een Integraal kindcentrum; een school met kinderdagverblijf en BSO. In het voormalig Eneco-gebouw worden momenteel ook woningen gebouwd. De gemeente zit dit als een voorbeeldproject als het gaat om bouwen aan de toekomst van Dordrecht.

Naast onderwijs wordt er met de Enecogelden ook geïnvesteerd in woningen en transport, en in de Dordtse economie. Er gaat verder 140 miljoen naar de Spoorzone, 55 miljoen naar de Dordwijkzone, 8 miljoen naar banen, er is 14 miljoen gereserveerd voor verduurzaming en 40 miljoen voor een levendige binnenstad.