Wonen in Wittouck

Bergen op Zoom - energieneutrale appartementen

“Wonen in Wittouck” is een appartementengebouw met een eigen identiteit, verbonden mét en geworteld ín
Bergen op Zoom. Bij het ontwikkelen van dit plan zijn wij geïnspireerd door de historie van het gebied. Een plek met een zeer rijke geschiedenis. Van stadswallen tot karakteristiek oesterlaboratorium, van de verschillende fasen van de suikerfabriek tot Nedalco met de karakteristieke schoorsteen. Alle appartementen zijn volledig energieneutraal.

Het appartementengebouw vormt een eenheid met het plan “De Tuinen van Wittouck” aan de Wittoucksingel.

De positie van het gebouw, binnen de stedelijke context, vraagt om meerdere redenen om een alzijdig, markant en kloek gebouw. Als een logische voortzetting van de grotere bouwmassa’s langs de Van Konijnenburgweg en zeker ook als reactie op de bebouwing van het “Westkwartier”, vraagt het om een hogere, herkenbare bouwmassa. Samen met het “Westkwartier” vormt het de markering van de entree naar de “Nieuwe Vesting”. Een markingpoint en poortgebouw als uitnodiging om het gebied te betreden. De gebouwmassa ontwikkelt zich trapsgewijs op logische wijze vanuit het woongebied de Tuinen van Wittouck. In de bocht van de Van Konijnenburgweg draagt deze trapsgewijze opbouw bij aan een interessante beeldontwikkeling, eindigend bij het hoogste punt wat de entree van de wijk aangeeft.

De architectuur heeft een knipoog naar het industriële verleden van de plek en is mede geïnspireerd door het Suikerlaboratorium en de Zeeland. De massa is opgebouwd uit verschillende delen, zodat het lijkt of het gebouw een voormalig fabrieksgebouw is dat in de loop van de tijd organisch gegroeid is. Het gebouw heeft daardoor binnen
één identiteit meerdere gezichten. Gemeenschappelijk is de industriële baksteenarchitectuur in diverse verbanden met grote raamopeningen, meestal met glas tot op de vloer.

Voor het appartementengebouw Wonen in Wittouck wordt een deelauto opgenomen in de Vereniging van Eigenaren. Door de deelmobiliteit op deze manier op te pakken, creëren we direct draagvlak voor de doelgroep. Dit is een doelgroep die én kleiner gaat wonen én de tweede auto de deur uit kan doen. Er is voor elk appartement dan ook slechts één parkeerplek in de stallinggarage. Door dan de mogelijkheid te hebben de deelauto voor de deur te pakken die enkel door jou en je buren gebruikt wordt, waar je middels de maandelijkse VvE kosten toch al een luttele som voor betaald, is het gemak wel erg
groot. Van bezit naar bewust gebruiken. Het ontzorgd (geen onderhoud, verzekering etc), het bespaard kosten én er is meer ruimte voor een fijnere leefomgeving (minder parkeerplekken).

woneninwittouck.nl
Kijk hier bij de makelaar