Eerste fundatieblok nieuwe wijk De Streek Etten-Leur

Donderdag 24 november is officieel het eerste fundatieblok van fase I van de wijk De Streek in Etten-Leur gelegd door wethouder Dujardin. Voorafgaand hebben kinderen die in de nieuwe wijk komen wonen een kistje met door hen gemaakte tekeningen begraven onder een woning. Een prachtig en onroerend moment.

Volgens de wethouder van Etten-Leur wordt het de meest duurzame wijk van Nederland. Een gegeven waar hij enorm trots op is. In de wijk komen onder andere 200 koopwoningen welke allen “nul op de meter”zijn bij normaal energiegebruik in de woning.

Schaap en Sturm Architecten is er enorm trots op dat zij samen met Sprangers Bouwbedrijf aan de basis van deze wijk staat, waarvan nu de eerste fase van in totaal 153 woningen gebouwd wordt.

Onder deze link is het stukje te vinden wat BN de Stem heeft geschreven over dit moment in de krant van afgelopen vrijdag.

Over De Streek:

De Streek wordt een unieke buurt, die op een prachtige locatie wordt gebouwd: het zuiden van Etten-Leur. Jouw nieuwe woning komt in een groene omgeving te liggen. Op slechts enkele minuten van je huis loop je zó het bos in. Maar je bent ook heel snel in het centrum van Etten-Leur, bij sportvelden, op de snelweg én bij diverse scholen.

Wilt nu meer weten over de wijk De Streek kijk hier

Overweegt u te gaan wonen in de wijk De Streek, neemt u een kijkje hier