Start Verkoop Wittouck Bergen op Zoom!

Wonen in Wittouck en de Tuinen van Wittouck zijn in verkoop!
Wonen in Bergen op Zoom met een karakteristieke en industriële uitstraling met het comfort van nu.

In 1862 richt Felix-Guillaume Wittouck de suikerfabriek op,in 2023 wordt er gewoond in Wittouck!

Bij het ontwikkelen van dit plan zijn wij geïnspireerd door de historie van het gebied.
Het is een plek met een zeer rijke geschiedenis; van stadswallen tot karakteristiek oesterlaboratorium, van de verschillende fasen van de suikerfabriek tot Nedalco met de karakteristieke schoorsteen.

De architectuur heeft een knipoog naar het industriële verleden van de plek en is mede geïnspireerd door het Suikerlaboratorium en de Zeeland. De massa is opgebouwd uit verschillende delen, zodat het lijkt of het gebouw een voormalig fabrieksgebouw is dat in de loop van de tijd organisch gegroeid is. Het gebouw heeft daardoor binnen
één identiteit meerdere gezichten. Gemeenschappelijk is de industriële baksteenarchitectuur in diverse verbanden met grote raamopeningen, meestal met glas tot op de vloer.

De bouwmassa’s van de woningen liggen ruim in het groen op het perceel, op onderling ruime afstand. Bijzonder aan de woningen is dat deze in afwijking van de meeste andere woningen in Nieuwe Vesting voorzien zijn van een ruime voortuin.

De achtertuinen worden begrensd door een lage muur van schanskorven. Geen traditionele schanskorven, maar schanskorven die zijn gevuld met allerhande bakstenen, metselwerk en metselwerkpuin. Een zeer duurzaam alternatief, hiervoor worden immers geen keien weggehaald uit het oosten of zuiden van Nederland, maar baksteenpuin uit de buurt gebruikt. Deze schanskorven zijn in de beeldentaal een analogie op de voormalige stadsmuur die hier gelopen heeft. Deze muur zal eenzelfde doorleefd karakter hebben gehad.

De appartementen en de woningen zijn beiden onderdeel van het totaal plan Scheldevesting en liggen aan de Spirituslaan en Wittoucksingel.

Wilt u meer informatie informeer bij de makelaar. Baas Makelaars
Of kijkt u op; De Tuinen van Wittouck
Of op; Wonen in Wittouck